
Rečni turizam izuzetno je popularan u svetu i Srbiji, i kod nas je po popularnosti i posećenosti odmah iza, za sada neprikosnovenog, banjskog turizma.

Srbija je bogata rekama, jezerima i potocima, a u Vojvodini i brojnim rečnim kanalima. U svim tim rečnim slivovima stanuju brojne vrste raznog ribljeg fonda.


Riblji specijaliteti u Srbiji izuzetno su popularni, a porcija ukusnog smuđa i dobra riblja čorba traženiji su često u rečnim restoranima i od tradicionalnog prasećeg i jagnjećeg pečenja!


Tim poznatih i priznatih turizmologa, koje je angažovao Radio Turizam, ocenjivao je ovog puta rečne restorane u Vojvodini. Na meti ovih stručnjaka iz oblasti turizma našli su se svi vodeći rečni restorani Srbije, a ocenjivao se lokalitet restorana, stanje i izgled objekta, higijenski uslovi, kvalitet menija i aperitiva, kao i ljubaznost i profesionalnost osoblja u restoranima.


Nakon opsežne elaboracije i neposrednog utiska stečenog posetama svih relevantnih rečnih restorana, titulu najboljeg rečnog restorana u Vojvodini poneo je popularni rečni restoran „Laguna“ iz Starog Slankamena.

Ovaj pravi dragulj skriven u plavoj oazi Dunava nudi nezaboravne trenutke svim posetiocima. Restoran se nalazi bukvalno nadomak Beograda i Novog Sada, što mu daje početnu prednost u odnosu na ostale udaljenije rečne restorane Vojvodine.

Blizina veoma popularne banje u Starom Slankamenu, koja se nalazi u neposrednom okruženju restorana, kao i obavezno krstarenje Dunavom brodom, dodatno su obogatili inače obimnu i kvalitetnu turističku ponudu „Lagune“.

Kuhinja „Lagune“ nudi neverovatno ukusne razne specijalitete od uvek sveže ribe i druge razne đakonije po želji gostiju, kao i prave poslastice za sve one gurmane koji znaju šta je dobar zalogaj.

Vinska karta ovog restorana nudi, pre svega, izuzetno kvalitetna domaća vina, ali i sva druga popularna vina po želji gostiju.

Restoran „Laguna“ zbog svega navedenog dobio je svih pet zvezdica od svakog ocenjivača i sa punim pravom proglašen je za najbolji rečni restoran u Vojvodini.

Ostavi komentar